Ondernemende advocaten voor de ondernemer

Huur en verhuur

Als verhuurder van woonruimte of bedrijfsruimte komt u voor diverse juridische uitdagingen te staan. U wilt een efficiënte oplossing waarmee u vooruit kunt. De advocaten van MannaertsAppels regelen dat voor u. Wij zijn gespecialiseerd in woningverhuur en bedrijfsruimteverhuur. Onze ervaring zit zowel aan de kant van de huurder als die van de verhuurder. Daardoor kennen wij de specifieke belangen die aan beide kanten spelen en zijn we in staat om problemen met huur en verhuur op een effectieve manier te benaderen. Zo bent u verzekerd van een aanpak die werkt.

Tips bij huur en verhuur

Voordat u een huurcontract aangaat, is het belangrijk om juridisch te laten toetsen of de afspraken op de juiste wijze worden vastgelegd. Dat doen wij voor u. Maar er is meer: tijdens de huurperiode ontstaan soms problemen, zoals overlast of een huurachterstand. Onze huurrechtadvocaten staan u bij om deze geschillen op te lossen. Heeft u vragen over huur en verhuur? Wij voorzien u alvast van wat adviezen:

  • Ga niet te snel uit van standaardovereenkomsten als u bijzondere afspraken heeft gemaakt. In de meeste gevallen is maatwerk noodzakelijk en zijn modelovereenkomsten niet toereikend.
  • Maak de bedoeling van beide partijen duidelijk in het huurcontract. Daarmee voorkomt u onduidelijkheden en bespaart u op lange termijn kosten.
  • Leg vanaf het begin een dossier aan in geval van huuroverlast. Zo staat u sterker als het tot een gerechtelijke procedure komt.
  • Beschrijf hoe het gehuurde eruitziet ten tijde van het aangaan van het huurcontract. Dat voorkomt meningsverschillen over de staat van het gehuurde tijdens de looptijd van de overeenkomst, en bij het einde ervan.

Voor een persoonlijk advies kunt u terecht bij één van onze vastgoedadvocaten op het gebied van huur en verhuur.

Werkwijze opstellen huurcontract of oplossen huurgeschil

Vanaf het eerste contact zijn onze huurrechtadvocaten duidelijk over de te verwachten procedure bij uw vraag over huur of verhuur. We schetsen het traject dat u ingaat zo transparant mogelijk en maken een inschatting van de kosten. In het geval van een huurgeschil onderzoeken we de bestaande dossiers en bouwen we deze verder met u op. We handelen direct. Bij MannaertsAppels geen uitgebreide stukken, maar een concrete aanpak die u vooruithelpt. Waar mogelijk nemen we u de regie uit handen, zodat u zich kunt focussen op uw kerntaken. Onze proactieve aanpak draagt bij aan een soepel verloop van de zaak.

Wij helpen u graag verder