Ondernemende advocaten voor de ondernemer

Doorstart

Nadat u het faillissement van uw onderneming heeft aangevraagd, is het mogelijk om in afgeslankte vorm een doorstart te maken. U zet uw bedrijf dan voort zonder schulden en in een nieuwe structuur, om financiële problemen in de toekomst te vermijden. Bij een doorstart komt veel regelwerk kijken, bijvoorbeeld met betrekking tot personeel, financiers en schuldeisers.

Aspecten doorstart na faillissement

Vanuit onze ervaring in de faillissementspraktijk zijn wij in staat om u bij te staan gedurende het hele doorstarttraject. Onze advocaten ondernemingsrecht kennen de valkuilen, bijvoorbeeld met bestuurdersaansprakelijkheid, en adviseren u over het voorkomen hiervan. Omdat we veel werken met ondernemers in verschillende branches, zijn we in staat u te voorzien van een passend advies.

Tips bij doorstarten onderneming

Een doorstart is een manier om na een faillissement de gezonde onderdelen van een onderneming voort te zetten. U moet echter ook veel regelen, bijvoorbeeld met de curator die betrokken is bij het faillissement en over de structuur van uw nieuwe onderneming.

Advies bij doorstart

Houd bij betalingsmoeilijkheden de volgende adviezen in acht:

  • Trek aan de bel op het moment dat u voorziet dat u niet meer aan betalingsverplichtingen kunt voldoen. Dat is het ijkmoment van waaruit we de mogelijkheden voor een doorstart bepalen.
  • Onderzoek de mogelijkheden rondom het meenemen van personeel en bestaande arbeidsovereenkomsten, overnemen van de voorraad en de rol van financiers voor de voortzetting van uw bedrijf.

Werkwijze bij doorstart

Als u een doorstart wilt maken, nemen wij samen met u de mogelijkheden door. Welke onderdelen van uw bedrijf zijn gezond en aan welke afspraken bent u juridisch gezien gebonden? Onze advocaten bekijken uw onderneming tot in detail, om zo een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. Hierbij nemen we u zoveel mogelijk werk uit handen, zodat u zich kunt focussen op uw bedrijfsvoering.

Bekijk ook onze MActueel berichten over doorstarten.