Ondernemende advocaten voor de ondernemer

Dirk Spoormans

Sectie: Ondernemingsrecht
Specialisatie: Financiering en zekerheden, overnames en joint ventures, insolventierecht en business structuring

Dirk staat cliënten bij in het kiezen van een passende financieringsvorm voor hun onderneming en het formuleren van de juiste zekerheden. Hij is onder andere betrokken bij het opstellen en beoordelen van krediet- en zekerhedendocumentatie en overname- en joint venturecontracten. Daarnaast heeft Dirk een brede ervaring in de procespraktijk en is hij dankzij zijn jarenlange ervaring als curator en bewindvoerder thuis in (financiële) herstructureringen.

In zijn aanpak vindt Dirk het belangrijk om zich te verplaatsen in zijn ondernemende cliënten en mee te denken vanuit hun zakelijke belang. Hij is praktisch ingesteld, maar handelt met passende juridische finesse. Door buiten de juridische kaders te denken, is hij in staat te komen tot creatieve oplossingen.

Naast zijn werk zet Dirk zich in voor de stichting TopOp Kids, waarvan hij penningmeester en medeoprichter is. Deze stichting maakt zich sterk voor kinderen in Breda en omgeving waarvan de ouders niet de financiële middelen hebben om hen te laten sporten of een andere hobby te laten uitoefenen.

Tot slot verzorgt Dirk opleidingen over de juridische aspecten van financieringen en het speelveld van de curator.

Rechtsgebiedenregister:

Dirk Spoormans heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd: Insolventierecht en Algemene praktijk. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.


Mijn CV

Opleiding: Universiteit van Tilburg, Nederlands recht
Advocaat sinds: 2002
Werkt bij MannaertsAppels sinds: 07/08/2002
Volgde de cursussen: Grotius specialisatieopleiding Financiering & Zekerheden
Zet zich in voor: Stichting TopOp Kids