Vastgoed

De veelzijdigheid van de bouwwereld en de vele betrokken partijen brengen complexe juridische uitdagingen met zich mee. Met onze deskundige en frisse blik leggen wij het juridische fundament waar je op door kunt.

 

Met Aandacht

Bij vastgoed draait het om bouwen, installeren, bestemmingsplannen, vergunningen, planschade, koop en huur. Onze advocaten adviseren over alle juridische aspecten die hiermee te maken hebben. Daarnaast zijn we actief bij aanbestedingen, waar we zowel aanbestedende diensten als inschrijvers bijstaan met advies en in de procedure. Wij kennen het gehele bouwproces en alle aspecten die daarbij een rol spelen. Daardoor zijn we in staat om jou te voorzien van een gedegen advies.

 

Waar mogelijk voorkomen we een gang naar de rechter door met partijen in gesprek te gaan en te zoeken naar ruimte voor onderhandeling. Lukt dat niet, dan zetten we ons in een procedure volledig in om daar het maximale voor jou uit te halen. In het inschatten van je kansen zijn wij altijd eerlijk: verwachten we dat je een zaak niet gaat winnen, dan adviseren we je om het proces niet aan te gaan maar om te proberen een compromis te bereiken. Zo besparen we je tijd en kosten.

Met Ambitie

De ambities van jouw organisatie: daarvoor werken onze vastgoed advocaten. Terwijl jij je richt op de kernactiviteiten van je onderneming, leggen wij het juridisch fundament. Altijd met een deskundige, frisse blik en een persoonlijke aanpak. Zo beweeg jij vol vertrouwen en met een juridische zekering naar de volgende top.

 https://www.mannaertsappels.nl/wp-content/uploads/2024/03/MA-divers-HR33-scaled.jpg

Met Actie

De aanpak van de vastgoed advocaten is transparant. Bij elke stap die we nemen zorgen we ervoor dat je weet waar je aan toe bent. Een analyse van de kosten en kansen is daarom onderdeel van onze werkwijze.

 

Onze advocaten vastgoedrecht vinden het belangrijk om concreet en duidelijk te zijn; praktische oplossingen waarmee je verder kunt. Daarom in principe geen uitgebreide juridische documenten (tenzij je daar natuurlijk zelf behoefte aan hebt), maar een kort en helder advies of een leesbaar en werkbaar contract.

 

Wij werken voor aannemers en installatiebedrijven, projectontwikkelaars, woningcorporaties, vastgoedbeleggers- en beheerders, architecten en constructeurs.

Wat wij voor je kunnen betekenen:

 • Begeleiding van je vergunningsaanvraag of bezwaar maken tegen een verleende vergunning.
 • Adviseren van zowel de huurder als de verhuurder met betrekking tot de huur- en verhuurovereenkomst en bijstaan in geval van geschillen.
 • Adviseren van woningcorporaties in hun samenwerking en bij geschillen met huurders, de gemeente en omwonenden.
 • Advies over de juiste invulling van huurcontracten en ondersteuning in geval van geschillen.
 • Opstellen van een goede koopovereenkomst die aansluit bij de wensen van alle betrokken partijen.
 • Advies en bijstand bij geschillen over een gesloten aankoop.
 • Begeleiding en advies in koop en verkoop.
 • Advies over het opstellen en controleren van bouwcontracten.
 • Advies en bijstand in het geval van geschillen over onder meer bouwcontracten, vertragingen, meer-en minderwerk, boetes, kortingen en gebreken.
 • Begeleiding bij het aanspraak maken op schadevergoeding vanwege planschade door een bestemmingsverandering.
 • Aantekenen van bezwaar bij een gunningsbeslissing.
 • Begeleiding bij het uitzetten van een opdracht, aanbesteding of offertetraject.
 • Advies en bijstand in het geval van VvE geschillen.

Maak kennis met onze vastgoed advocaten

MActueel vastgoed

Het retentierecht: een onmisbaar wapen tegen wanbetaling

Lees meer
Vastgoed
Bouw & Vastgoed
Blog
Bouw & Vastgoed
Whitepaper
Vastgoed
Bouw & Vastgoed
Podcast
Vastgoed
Bouw & Vastgoed
Nieuws
Vastgoed