Dit is huurrechtadvocaat Moniek de Cock.
Zakelijke dienstverlening
Vastgoed

Moniek de Cock

Advocaat

Van passie naar praktijk

Van jongs af aan heeft Moniek een sterke affiniteit met de advocatuur. Het competitieve, een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, en het opkomen voor andermans belangen waren voor haar belangrijke drijfveren om advocaat te worden. Nog altijd zien we deze gedrevenheid terug in haar werk als aanbestedings- en huurrechtadvocaat.

Vertrouwen staat voorop

Moniek bedient woningbouwcoöperaties, particuliere en grotere verhuurders, beleggers, zorginstanties en flexpartijen. Haar cliënten kunnen rekenen op korte lijnen, naleving van afspraken en heldere communicatie. Ze vindt het belangrijk om cliënten een reëel beeld voor te houden en streeft naar een sterke vertrouwensband met vaste cliënten.

 

“Er wordt veel geprocedeerd in het huurrecht”, vertelt Moniek. Dan is vertrouwen in je advocaat hebben extra belangrijk. “In de rechtszaal weet ik wat ik wel en niet moet doen. Dat geeft de cliënt het vertrouwen dat ik de zaak tot een goed einde breng.” Moniek adviseert woningcorporaties en andere cliënten vaak al jarenlang.

 

Van alle markten thuis

Binnen haar praktijk richt Moniek zicht voornamelijk op het huurrecht. Daarbij heeft zij ook een speciale focus op het adviseren van huisvesters bij de huisvesting van arbeidsmigranten. Daarnaast is ze actief in de aanbestedingsmarkt. Hiervoor deed ze de Grotius-specialisatieopleiding aanbestedingsrecht. Ze adviseert zowel inschrijvende partijen als aanbestedende diensten.

In de rechtszaal is Moniek in haar element.
Zit niet graag stil en is regelmatig te vinden op haar racefiets en op de golfbaan.

Waardevolle inzichten

Moniek is lid van verschillende geschillencommissies bij de Onderwijsgroep Tilburg, lid van de regionale klachtencommissie voor woningbouwcoöperaties en lid van de raad van toezicht van de Kredietunie Tilburg. Naast haar werk zet Moniek zich dus ook (belangeloos) als jurist in aan de beoordelende kant, wat haar ook weer inzichten geeft waarvan haar cliënten profiteren.

 

Moniek inzetten als jouw advocaat?

Publicaties van Moniek

Onvoorziene omstandigheden in het huurrecht

Lees meer
Vastgoed
Bouw & Vastgoed
Podcast
Bouw & Vastgoed
Nieuws
Vastgoed
Bouw & Vastgoed
Blog
Vastgoed