Dit is huurrechtadvocaat Moniek de Cock.
Zakelijke dienstverlening
Vastgoed

Moniek de Cock

Advocaat

Vervult de juiste rol in jouw zaak

De advocatuur ving Moniek al op jonge leeftijd. Ze zag het wedstrijdelement en fanatisme, maar in een advocaat zag ze vooral iemand die voor andermans belangen staat. Dat was vroeger. Nu belichaamt ze haar eigen versie van competitieve en maatschappelijk betrokken aanbestedings- en huurrechtadvocaat, bij MannaertsAppels.

Vertrouwen staat voorop

Of je nu als woningbouwcoöperatie, particuliere verhuurder, zorginstantie of flexpartij bij Moniek aanklopt: ze investeert in een vertrouwensrelatie met jou als cliënt. “Je wilt met iemand samenwerken die altijd snel bereikbaar is en voor je klaarstaat. Een goede en persoonlijke relatie staat daarom centraal in mijn dienstverlening.”

“Het huurrecht staat bekend om veel procederen”, vertelt Moniek. Dan is vertrouwen in je advocaat hebben extra belangrijk. “Ik treed een rechtszaal ervaren tegemoet en weet wat ik wel en niet moet doen. Dat geeft de client het vertrouwen dat ik de zaak tot een goed einde breng.” Dit maakt dat Moniek woningcorporaties en andere cliënten vaak jarenlang adviseert.

 

Van alle markten thuis

Moniek is binnen haar praktijk veel bezig met het huurrecht. Daarbinnen focust zij zich op een specifieke branche, namelijk huisvesters bijstaan in het huizen van arbeidsmigranten. Deze kwetsbare groep komt in een onbekend land terecht, en kent er vaak de wet- en regelgeving niet goed. Dan springt Moniek graag in.

Daarnaast is ze actief in de aanbestedingsmarkt. Hiervoor deed ze de Grotius-specialisatieopleiding aanbestedingsrecht. Daarom is ze als advocaat breed inzetbaar voor zowel inschrijvende partijen als de overheid.

In de rechtszaal voelt ze zich als een vis in het water.
Zit niet graag stil en is lid van businessclub Prise d’Eau golf en allerlei geschillencommissies

Het mes snijdt aan twee kanten

Lid van twee geschillencommissies van de Onderwijsgroep Tilburg, lid van de regionale klachtencommissie voor woningbouwcoöperaties en lid van de raad van toezicht van de Kredietunie Tilburg: Moniek zit niet graag stil en zet zich graag in voor de maatschappij. “Op deze manier sta ik bij geschillen af en toe aan de beoordelende kant.” Dit geeft haar waardevolle inzichten waarvan jij als cliënt weer profiteert.

 

Moniek inzetten als jouw advocaat?

Publicaties van Moniek

Onvoorziene omstandigheden in het huurrecht

Lees meer
Vastgoed
Bouw & Vastgoed
Podcast
Bouw & Vastgoed
Nieuws
Vastgoed
Bouw & Vastgoed
Blog
Vastgoed