Arbeidsrecht

Waar mensen werken, spelen arbeidsrechtelijke vraagstukken. Daarbij is het arbeidsrecht voortdurend in beweging. Wij zorgen ervoor dat je juridisch goed zit op het juiste moment.

Met Aandacht

Of je nu ondernemer bent of een functie hebt als HR-functionaris: je hebt altijd te maken met aspecten van arbeidsrecht. Denk aan zaken als ziekte en re-integratie, reorganisatie en arbeidsconflicten, maar ook aan ontslag, arbeidsvoorwaarden en flexibele arbeidsrelaties. Daarnaast zijn de de wetten en regels in het arbeidsrecht continu aan verandering onderhevig. Onze advocaten adviseren en begeleiden je op alle arbeidsrechtelijke gebieden.

De aanpak van MannaertsAppels is deskundig, praktisch en afgestemd op jouw organisatie. Onze advocaten zijn bij elke zaak gericht op het vinden van een oplossing die werkt voor jou. Inventiviteit en daadkracht spelen een grote rol bij het bepalen van de strategie. Waar mogelijk proberen we een procedure te voorkomen, door in overleg te gaan met de tegenpartij om er samen uit te komen. Lukt dat niet, dan zetten we ons volledig in om het beste resultaat voor u te behalen.

Met Ambitie

De ambities van jouw organisatie en HR afdeling: daarvoor werken onze arbeidsrecht advocaten. Terwijl jij je richt op de kernactiviteiten van je onderneming, leggen wij het juridisch fundament van jouw personeelsbeleid. Altijd met een deskundige, frisse blik en een persoonlijke aanpak. Zo beweeg jij vol vertrouwen en met een juridische zekering naar de volgende top.

 https://www.mannaertsappels.nl/wp-content/uploads/2024/04/Sanne-Luiten_informeel_HR-scaled.jpg

Met Actie

Jouw arbeidsvragen beantwoorden we met een advies op maat. Je kunt bij ons rekenen op praktische hulp bij je juridische vraagstukken. Waar nodig stellen wij documenten op en helpen we je te doorzien wat de consequenties zijn van een bepaalde handeling.

 

Bovendien zijn wij continu op de hoogte van de ontwikkelingen in het arbeidsrecht. We werken niet alleen probleemoplossend maar ook proactief. Zo adviseren wij al voor dat je er écht mee aan de slag moet en zorgen ervoor dat je juridisch goed zit op het juiste moment.

 

Sommige vragen zijn generiek, andere juist heel specifiek voor één sector. Onze advocaten zijn ervaren in het arbeidsrecht en kennen de weg in de sector bouw & vastgoed, zorg, zakelijke dienstverlening en handel & industrie. Dat maak ons het beste team voor jouw taak. 

 

 

 

 

Wat wij voor je kunnen betekenen:

  • Opstellen, wijzigen en controleren van reguliere, flexibele en bijzondere (arbeids-)overeenkomsten, met gebruikmaking van relevante en recente wetswijzigingen en rechtspraak om deze overeenkomsten futureproof te maken.
  • Opnemen van beperkende bedingen, zoals concurrentie- of geheimhoudingsbedingen, in arbeidsovereenkomsten of personeelshandboeken en zorgen dat deze bedingen futureproof zijn voor bescherming van bedrijfsbelangen.
  • Begeleiding bij doorvoeren van organisatiewijzigingen om onrust en ruis onder personeel en in de onderneming te voorkomen.
  • Adviseren en begeleiden bij (langdurig) ziekteverzuim en re-integratietrajecten, inclusief advies en begeleiding bij loonstop of loonopschorting.
  • Begeleiding en advisering bij spanningen tussen werkgever en werknemersorgaan, zoals ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging, om de focus te behouden op het voeren van de onderneming.
  • Begeleiding bij afscheid nemen van werknemers in delicate processen zoals disfunctioneren, ontslag op staande voet, reorganisatie, verstoorde arbeidsverhouding, inclusief dossierbeoordeling, strategiebepaling en onderhandelingen met werknemer, en indien nodig het volgen van (gerechtelijke) procedures.

Maak kennis met onze arbeidsrecht advocaten

MActueel arbeid

Bescherm je belangen met een geldig concurrentie- en relatiebeding

Lees meer
Arbeid
Podcast
Podcast
Arbeid
Podcast
Arbeid
Blog
Arbeid