Samenwerken op alle niveaus

Arbeidsrecht gaat over mensen en situaties op de werkvloer. Advocaat Sabine van Loon: “Dit vakgebied past goed bij me. In elke organisatie zijn er conflicten en geschillen die in goede banen geleid moeten worden. Daar komen het juridische en het praktische aspect samen. Ik verplaats me in werkgever én werknemer en adviseer voornamelijk hr-adviseurs en managers over de vervolgstappen.”

 

Sabine maakt ook deel uit van het expertiseteam privacy. “Arbeidsrecht en privacy raken elkaar en juist dat snijvlak vind ik uitdagend. Denk aan de inzet van camera’s bij een vermoeden van diefstal of geweld, en het gebruiken, delen en bewaren van die beelden. Een ander voorbeeld is het gebruik van een volgsysteem, zoals een tracksysteem in een leaseauto.”

Richting geven

“Een situatie helder bekijken is lastig als je er middenin zit. Daarom help ik je met het kiezen van een richting. Samen maken we een plan, waardoor je met vertrouwen het gesprek in gaat. Op de achtergrond help ik bijvoorbeeld met een gesprekslijn en met het beoordelen van een gespreksverslag. Soms kan het overnemen van de communicatie zinvol zijn. Dan treed ik namens jou op de voorgrond en ga ik het gesprek aan met de wederpartij.”

 

Een goede connectie

“Met veel opdrachtgevers werk ik al lange tijd samen. We weten elkaar te vinden en hebben een fijne samenwerking.” Door duurzame relaties aan te gaan, verlopen casussen soepel. “Na een aantal zaken kom je samen op een dieper niveau. Met de meesten kan ik inmiddels lezen en schrijven: ik weet precies welke strategie de voorkeur heeft.”

Adviseert in begrijpelijke taal.
Deelt het plezier in golf bij netwerkclub Drivers Golf en blijft er op de hoogte van de markt.

Inzicht in advocatuur

Om nog meer op één lijn te zitten, geeft Sabine regelmatig workshops en presentaties. Die gaan bijvoorbeeld over de ontwikkelingen in de markt of over het belang van dossiervorming. “Managers zijn een belangrijke schakel binnen een organisatie. Zij stellen het dossier van medewerkers op en belanden daarmee bij de hr-adviseur. Met een goed dossier verbeter je je onderhandelingspositie en krijg je meestal beter zicht op de situatie rondom de medewerker. Dat kan voorkomen dat situaties escaleren. Met de workshops geven we inzicht, spelen we in op de actualiteit en kunnen we nog beter helpen bij zakelijke geschillen.”

 

Vorm een team met advocaat Sabine van Loon.

Publicaties van Sabine

Privacy & sollicitanten

Lees meer
Privacy
Ondernemingen
Blog