Leer Duco Nijhuis beter kennen.
Zakelijke dienstverlening
Arbeid

Duco Nijhuis

Advocaat

Beweegt je naar de toekomst

Advocaat Duco Nijhuis staat naast je als medeondernemer en sparringpartner. Hij adviseert op strategisch niveau binnen het arbeidsrecht en vormt een team met de andere arbeidsrechtadvocaten van MannaertsAppels. “Samen met ondernemers duiken we in hun personeelsbeleid en stellen we een plan op waarmee je anticipeert op de toekomst. We kijken naar het complete traject: van onboarding tot exitgesprek. Maar ook naar bijvoorbeeld de nieuwe generatie die de markt betreedt en de veranderende benaderingswijze die daarbij hoort.”

Een vriendelijke handdruk

“In het arbeidsrecht ga ik voor een win-winsituatie. De medewerker van wie je afscheid neemt, is je potentiële ambassadeur. Dan kun je beter niet kiezen voor het gestrekte been. Het heeft de voorkeur om op een positieve manier met elkaar te praten en uiteindelijk met een handdruk uit elkaar te gaan. Procederen doe ik alleen als het niet anders kan. Ons team van advocaten staat je daarin bij, geeft advies en navigeert werkgevers of werknemers door de situatie heen.”

 

Blind vertrouwen

Bij een groeiende onderneming hoort een advocaat die je blind kunt vertrouwen. “Daarom geldt voor mij: afspraak is afspraak. Wat ik beloof, kom ik na.” Benaderbaar zijn is een van Duco’s waarden. “Ik ben goed bereikbaar. Neem ik een keer niet op? Spreek dan iets in, dan bel ik je altijd terug. Ook als ik in het weekend naast het hockeyveld sta.”

Rechtdoorzee en no-nonsense: je weet precies wat je aan Duco hebt.
Geeft graag ervaringskennis door en schreef twee studieboeken voor NCOI Opleidingen over
arbeidsrecht voor accountants.

In volle vaart vooruit

Duco neemt anderen graag mee in de ervaring die hij door de jaren heen opbouwde. “Ik vind het waardevol om kennis door te geven. Dat doe ik als leidinggevende van de arbeidsrechtpraktijk en door het geven van seminars.” Om ook zelf vooruit te bewegen staat Duco altijd open voor feedback. “Alle wijsheid in pacht hebben is onmogelijk. Daarom spar ik graag met collega’s en neem ik andere meningen in me op. Alleen zo gaan we samen in volle vaart vooruit.”

 

Duco schijnt zijn licht op de dagelijkse uitdagingen die je als ondernemer tegenkomt. Laat je adviseren richting een gezond arbeidsklimaat.