Verhaalbare schade

Schadeposten

Een ongeval of medische fout heeft vrijwel altijd vervelende financiële gevolgen. Er is dan sprake van schade. Soms is die schade beperkt, maar soms ook niet. Letselschade kan bijvoorbeeld variëren van een nota voor het eigen risico van uw zorgverzekering tot aan een leven lang inkomensverlies. Dit hangt af van de aard en ernst van de klachten die je opliep.

 

Als iemand anders aansprakelijk is voor jouw ongeval, dan vergoedt zijn of haar aansprakelijkheidsverzekeraar waarschijnlijk de schade. Omdat veel mensen die met een ongeval te maken krijgen niet goed weten waar zij recht op hebben, kunnen zij gebruik maken van de hulp van een daarin gespecialiseerde advocaat.

 

De letselschade advocaten van MannaertsAppels begeleiden je bij het gehele schaderegelingsproces en vertellen je welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen. Dit doen wij meestal geheel gratis, omdat onze kosten in beginsel te verhalen zijn op de aansprakelijke partij. Om je een indruk te geven van schadeposten waarvoor je een vergoeding kunt claimen, geven wij je hierna een aantal voorbeelden.

Schade aan goederen

Medische kosten

Huishoudelijke hulp

Vervoerskosten

Tuinonderhoud en reparatie aan je woning

Inkomensverlies

Pensioenschade

Omscholing en studievertraging

Belastingschade

Smartengeld

Second opinion of geschil met eigen rechtsbijstandsverzekeraar?

Ben je niet tevreden met de wijze waarop jouw rechtsbijstandverzekeraar of andere belangenbehartiger jouw zaak behandeld? In de meeste gevallen heb je dan recht op een second opinion van een gespecialiseerde letselschadeadvocaat. Wij kunnen je hierover bij uitstek adviseren. Deze herbeoordeling kan op kosten van de rechtsbijstandverzekeraar en is voor jou dus kosteloos. 

Wij zijn er voor jou

Letselschade komt altijd onverwacht.

Met jarenlange ervaring en kwalitatieve kennis zorgen wij voor rust en ruimte voor jouw fysiek en mentaal herstel.