Dit is advocaat Sjoerd Tilman.
Handel & Industrie
Ondernemingen

Sjoerd Tilman

Advocaat
Dagelijks bestuur

“In zowel Nederlands als buitenlands recht staan wij naast je; we verwijzen door naar betrouwbare advocaten en begeleiden je bij de zaak.”

Kijkt verder dan de grenzen

“Ondernemers kennen geen grenzen, het recht wel.” Advocaat Sjoerd Tilman brengt daar verandering in: hij adviseert ondernemers in binnen- én buitenland. Zijn focus? Zo veel mogelijk betekenen voor zijn opdrachtgevers. Hij werkt met bevlogenheid voor de Nederlandse ondernemingsrechtpraktijk en introduceerde de internationale praktijk binnen MannaertsAppels. Daarvoor breidt hij het netwerk steeds verder uit en staat hij klaar voor zaken buiten de landsgrenzen.

Met een blik op de toekomst

Op welke locatie een zaak zich ook afspeelt, Sjoerd overziet de mogelijke scenario’s en tackelt daarmee problemen voor de toekomst. “Het geeft voldoening om partijen een creatieve oplossing aan te reiken die ze dichter bij elkaar brengt. Denk aan een M&A transactie, waardoor je in het belang van de cliënt tóch een transactie kunt sluiten, die anders mogelijk niet was doorgegaan en waarbij achteraf zo min mogelijk discussie ontstaat. Of bijvoorbeeld een doorstart bij een faillissement, waardoor werkgelegenheid behouden kan blijven.”

Verheldert grijze gebieden in de rechtspraktijk, zodat iedereen ze begrijpt en afwegingen maken makkelijker wordt.
Spreekt en schrijft vloeiend Engels en Frans en heeft bijzondere aandacht voor onder meer de Franstalige praktijk.

Internationale kracht

Naast expert in het Nederlandse ondernemingsrecht, is Sjoerd de kartrekker van de internationale praktijk bij MannaertsAppels. “Om in buitenlandse zaken begeleiding te bieden, bouwden we een uniek netwerk op. We ontmoeten advocaten van over de hele wereld bij netwerkorganisatie Eurojuris International. Twee keer per jaar komen we samen om kennis te delen en contacten warm te houden. Juist het persoonlijke karakter van de organisatie is haar kracht. We kennen elkaar goed en verwijzen zaken met vertrouwen door.”

 

Talenten bundelen

Sjoerd is dankbaar voor de kansen die hij bij MannaertsAppels kreeg. “Met alle advocaten vormen we één club. Heb je een idee, dan krijg je ook de mogelijkheid om dat uit te voeren. We delen ervaringen en maken met vereende krachten een mooi kantoor met korte lijnen en respect voor elkaar.”

 

Sjoerd Tilman staat je bij in binnen- én buitenland.