Maak kennis met advocaat Bart Prinsen
Zakelijke dienstverlening
Ondernemingen

Bart Prinsen

Advocaat

“Ik voel me bevoorrecht dat ik verbonden ben aan Tilburg University en TIAS Business School.”

Psychologie en advocatuur: een gouden combinatie

“De advocatuur is een gelaagd vakgebied. Goed advocaat zijn vraagt daarom meer dan alleen juridische kennis.” Advocaat Bart Prinsen combineert zijn juridische kennis van het ondernemingsrecht met bemiddelingsvaardigheden. Zijn kennis en ervaring deed hij op bij tallozen geschillen in besloten verhoudingen. Die deelt hij nu met rechtenstudenten en medeadvocaten.

De derde weg

“Als betrokkenen afscheid van elkaar nemen, in persoonlijke of zakelijke relaties, hebben emoties grote invloed. Bij geschillen die dan ontstaan is meer nodig dan alleen juridische kennis. Zoals emotiemanagement, het herkennen van persoonlijkheidskenmerken en het kunnen omgaan met spanningen. Alleen dan kun je aan de betrokken partijen laten zien dat er een derde weg mogelijk is en en ze die laten volgens als ze dat willen”.

Heeft vele juridische publicaties en lezingen op zijn naam.
Ter ontspanning gaat hij graag op motortour met familie, vrienden, kantoorgenoten en cliënten.

Bart past deze visie toe in het ondernemingsrecht en als curator bij faillissementen. Als advocaat adviseert hij op basis van zijn ervaringen ook bedrijven in moeilijkheden, of die nu voortkomen uit verschillen van inzicht of ontstaan door financiële problemen.

 

“Ook uit lastige procedures haal ik veel voldoening. Als degene voor wie ik werk de gelaagdheid van de problematiek begrijpt, is het fantastisch samenwerken. Samen vinden we dan de optimale condities om uit het conflict te komen.”

“De praktijk leert dat er met een goede dossieropbouw en adequate interventies altijd een oplossing mogelijk is, ook als een situatie als uitzichtloos ervaren wordt. Ik help de betrokkenen die oplossing te vinden. Als het moet door te procederen. Als het kan op een andere manier.”

Kennis delen

“Het zit in mijn genen om te onderwijzen.” Bart komt uit een onderwijsnest en deelt zijn kennis met plezier. “Ik ontwikkelde samen met psycholoog George Smits het vak ondernemingsrechtelijke geschillenoplossing. Met onze studenten oefenen we aan de hand van rollenspellen hoe juridische en psychologische aspecten samengaan. Een win-winsituatie: zij horen praktijkvoorbeelden en ik houd de dogmatische ontwikkelingen bij.”

 

Publicaties en lezingen

Bart heeft vele publicaties op zijn naam staan en heeft vele lezingen en cursussen gegeven. Onderstaand een overzicht.

Publicaties

Verzorgde lezingen en cursussen

Schakel de jarenlange ervaring van Bart Prinsen in bij een zakelijk geschil.

Publicaties van Bart

Enige beschouwingen over conflictmanagement en geschillenbeslechting in vennootschapsland

Lees meer
Ondernemingen
Blog