Internationaal zakendoen

Internationaal recht

Ondernemers kijken steeds vaker over de grens. MannaertsAppels heeft zich daarom gespecialiseerd in internationaal recht. In onze internationale rechtspraktijk adviseren en procederen we onder andere over distributie- en agentuurovereenkomsten, commerciële contracten en algemene voorwaarden. Ook behandelen we activa-, passiva- en aandelentransacties bij de aan- en verkoop van bedrijven. Voor elk internationaal vraagstuk kun je bij ons terecht.

Regelgeving en cultuur

Uiteraard spelen in andere landen andere wetten en regels. Wij kennen deze regels en zijn op de hoogte van nuances in buitenlandse rechtsstelsels. Daarnaast werken we samen met partijen in het buitenland om onze cliënten nog beter van dienst te zijn. Bij internationaal recht gaat het echter niet alleen om geldende wetten, maar ook om de culturele achtergrond waartegen we zakendoen. Wij verdiepen ons in de cultuur van het land waarmee we te maken hebben. Daarmee zorgen we voor een goede onderhandelingspositie.

Juridisch en commercieel meedenken

Onze aanpak in internationale vraagstukken is altijd doortastend en pragmatisch. We zoeken naar mogelijkheden om de overeenkomst zo voordelig mogelijk te sluiten. We benaderen de zaak altijd praktisch, waarbij we niet alleen nadenken over juridische consequenties van een beslissing, maar ook commercieel meedenken met jou als ondernemer. Zo ben je verzekerd van een benadering die bij je past. Ben je op zoek naar een advocaat internationaal recht in Tilburg of Breda? Neem dan contact met ons op.

 

Eurojuris

MannaertsAppels is aangesloten bij Eurojuris, het grootste Europese netwerk van advocatenkantoren. Eurojuris heeft deelnemende kantoren in meer dan 50 landen binnen en buiten Europa. Het netwerk biedt ons een directe toegang tot buitenlandse kantoren. Zo beschikken we via Eurojuris over extra local knowledge die noodzakelijk is voor het adequaat behartigen van cliëntbelangen in het buitenland.

 

Jouw internationale specialisten