Dit moet je doen bij letselschade.
Jouw leven kan ingrijpend veranderen wanneer je letsel hebt opgelopen. Het je schade opgelopen door de fout van een ander dan kun je een letselschadetraject starten. Jouw letselschade kan materieel en/of immaterieel zijn. Of de schade groot of klein is: de nasleep is altijd vervelend en het is prettig om te worden geholpen door een gespecialiseerde letselschadeadvocaat. Dit geeft jouw zaak meer kans van slagen en geeft jou rust.
Onze letselschadeadvocaten helpen je graag om je leven weer op de rit te krijgen. Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.
In bijna alle gevallen hoef jij ons niet te betalen. Wij regelen dat met de wederpartij.
Meestal is het inschakelen van een letselschadeadvocaat kosteloos. In de wet is namelijk geregeld dat de aansprakelijke partij de redelijke kosten voor het inschakelen van een deskundige belangenbehartiger dient te vergoeden. Of het traject ook in jouw geval kosteloos is, beoordelen onze letselschadeadvocaten geheel vrijblijvend.
Daarnaast heeft een advocaat als de aansprakelijkheid nog niet vaststaat, de mogelijkheid om bij de Raad voor Rechtsbijstand gesubsidieerde rechtsbijstand aan te vragen als je minder verdient dan het vastgestelde peilinkomen. Ook is het mogelijk dat jouw rechtsbijstandsverzekering de kosten betaalt.
Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis. Wilt u uw zaak aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op.
Letselschade is toegebracht door een ander.
Is jouw letsel veroorzaakt door iemand anders, dan heb je in veel gevallen recht op een letselschadevergoeding. Als de aansprakelijkheid vaststaat, dan vergoedt de aansprakelijkheidsverzekeraar van de veroorzaker waarschijnlijk de schade. Letselschade kan uit materiële en immateriële schade bestaan. Omdat veel mensen die met letselschade te maken krijgen niet goed weten waar zij recht op hebben, doe je er verstandig aan een gespecialiseerde advocaat in de arm te nemen.
Wij toetsen jouw recht op schadevergoeding al in ons adviesgesprek. Neem hiervoor gratis en vrijblijvend contact met ons op om direct een afspraak te plannen.
Wij verzorgen een volledig schadebeeld.
Onze letselschadeadvocaten begeleiden jou bij het gehele schaderegelingstraject en vertellen je welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen. Je kunt denken aan schade aan goederen, medische kosten, huishoudelijke hulp, vervoerskosten, tuinonderhoud en reparatie van de woning, inkomensverlies, pensioenschade, omscholing en studievertraging en smartengeld.
Onze gespecialiseerde advocaten verzorgen een compleet schadebeeld en werken voor jou, zodat jij de focus kunt leggen op jouw herstel.
Het berekenen van letselschadevergoeding is maatwerk.
De hoogte van jouw vergoeding hangt af van verschillende factoren, waaronder het letsel, de ernst van het letsel, hoe lang het herstel duurt, de vraag of sprake is van blijvende klachten en beperkingen, financiële gevolgen (gemaakte kosten én toekomstige kosten) en wel of geen arbeidsongeschiktheid.
Het berekenen van een letselschadevergoeding is maatwerk. Onze letselschadeadvocaten zorgen voor een compleet schadebeeld. Welke schade jij vergoed kunt krijgen en hoe groot de kans is dat je ook schadevergoeding ontvangt, beoordelen we samen met jou in een gratis kennismakingsgesprek.
Smartengeld ter compensatie van pijn, verdriet, ongemak en gederfde levensvreugde.
Immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd, is een vergoeding ter compensatie van emotionele schade, zoals pijn, verdriet, ongemak en gederfde levensvreugde. Dit smartengeld wordt in Nederland begroot naar ‘billijkheid’. Bij de begroting wordt rekening gehouden met de aard en ernst van het letsel en de gevolgen daarvan, zoals de duur en intensiteit van het verdriet en de gederfde levensvreugde. Dat is lastig meetbaar en ontzettend moeilijk in geld uit te drukken. De begroting van smartengeld is daarom in de meeste gevallen heel discutabel. Er wordt vooral gelet op smartengeldbedragen die rechters eerder in soortgelijke gevallen hebben toegekend.
Wij helpen jou graag bij het bepalen van de omvang van jouw immateriële schade.
Elke zaak is anders.
Het is op voorhand lastig te bepalen hoe lang een letselschadezaak duurt. Elke zaak is anders. Een van de belangrijkste factoren daarbij is jouw herstel. Wij adviseren om te wachten met het sluiten van het dossier tot jouw letsel volledig genezen is of tot duidelijk is dat je niet verder zult genezen. Bij blijvende klachten en beperkingen zal ook met toekomstige schade rekening moeten worden gehouden. Zijn de toekomstige gevolgen nog niet helder, dan blijven we jouw zaak volgen. Wanneer de schade helder in beeld is gebracht, kunnen we toewerken naar de afwikkeling van jouw zaak. We maken afspraken met de aansprakelijke partij of de verzekeraar over de hoogte van de volledige schadevergoeding. De uiteindelijke beslissing over definitieve afwikkeling ligt altijd bij jou.
Onze gespecialiseerde letselschadeadvocaten helpen je hier natuurlijk graag bij.
Procederen als troef.
Onze letselschadeadvocaten hebben een grote troef in jouw letselschadetraject: de mogelijkheid om jouw zaak voor te leggen aan een rechter, bijvoorbeeld als de wederpartij de aansprakelijkheid niet erkend of er discussie bestaat over de vergoeding van schadepost. Het naar de rechter kunnen stappen is een belangrijk pressiemiddel, waarover juristen niet beschikken.
Advocaat is een beschermde titel. Deze titel mag alleen worden gevoerd als iemand voldoet aan de eisen van de Nederlandse Orde van Advocaten. Een advocaat is gebonden aan strenge gedragsregels (waaronder de geheimhoudingsplicht), hebben toegang tot gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging) voor slachtoffers en moeten ieder jaar aan hoge opleidingseisen voldoen om hun kennis up-to-date te houden.
Je hebt recht op een second opinion.
Als je het niet eens bent met jouw rechtsbijstandsverzekeraar over de haalbaarheid van je zaak, of over de manier waarop jouw zaak wordt behandeld, dan kun je een beroep doen op de geschillenregeling. Iedere rechtsbijstandsverzekeraar heeft een geschillenregeling. In de geschillenregeling staat dat je recht hebt op een second opinion op kosten van de rechtsbijstandsverzekeraar.
De aanpak van de zaak kan door middel van een second opinion door ons als onafhankelijke advocaat worden beoordeeld. Daarnaast kun je mogelijke en beroep doen op het recht op vrije advocaat keuze. Dit betekent dat je het recht hebt om bij een gerechtelijke procedure zelf een advocaat te kiezen. Jouw verzekeraar is verplicht hieraan mee te werken en moet deze kosten betalen.