Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 126 [name] => Letselschade [slug] => letselschade [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 126 [taxonomy] => letsel_expertise [description] => [parent] => 0 [count] => 2 [filter] => raw [term_order] => 0 ) )
Blog

Let op: Gladheid! Wat te doen bij een verkeersongeval?

Leestijd 3 minuten

Winterse weer zorgt voor prachtige sneeuwlandschappen en winterpret, maar verhoogt ook het risico op verkeersongelukken aanzienlijk. Zelfs als je jouw rijstijl aanpast aan de weersomstandigheden, kan een verkeersongeval snel gebeuren.

Wat moet je doen als je een ongeluk krijgt in deze winterse omstandigheden? Hier zijn enkele essentiële tips voor het verhalen van je letselschade na een verkeersongeval:

1. SCHAKEL DE POLITIE IN

Bij gewonden of onduidelijkheid over de oorzaak van het ongeval is het verstandig om de politie in te schakelen. De politie stelt ter plaatse een proces-verbaal op. Vraag om een kopie of het nummer van dit proces-verbaal, zodat je later een kopie kunt opvragen. Dit is cruciaal voor het verhalen van letselschade.

2. NOTEER RELEVANTE GEGEVENS

Blijf kalm en verzamel de volgende informatie:

  • Kenteken van het andere voertuig: Maak foto’s voor de zekerheid.
  • Contactgegevens van betrokkenen: Noteer namen, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen. Vraag om een identiteitsbewijs.
  • Contactgegevens van getuigen: Deze kunnen later als bewijs dienen in een letselschadezaak.

3. MAAK FOTO’S

Foto’s zijn cruciaal bij discussies over aansprakelijkheid of schade. Maak foto’s van:

  • De voertuigen en hun positie
  • De schade
  • De weersomstandigheden
  • De plek van het ongeval
  • Eventuele verkeersborden

4. VUL HET EUROPEES AANRIJDINGSFORMULIER IN.

Neem de tijd om samen met de andere betrokkenen het Europees Aanrijdingsformulier volledig in te vullen. Zijn er meerdere bestuurders? Vul dan met iedere bestuurder een apart formulier in. Controleer het formulier grondig voordat je ondertekent. Bij onenigheid, vul ieder een eigen formulier in.

5. Bezoek het ziekenhuis of de huisarts na een verkeersongeval

Bel 112 bij verwondingen. Een bezoek aan de spoedeisende hulp of de huisarts is essentieel, ook bij licht letsel. Documentatie door een arts kan later als bewijs dienen in je letselschadezaak.

6. Bewaar bewijsmiddelen en houd een logboek bij na een verkeersongeval

Houd een logboek bij van alle artsbezoeken, gemaakte kosten en ontvangen hulp van vrienden en familie. Bewaar bonnetjes van gemaakte kosten. Dit helpt om een volledig overzicht te krijgen van de gevolgen van het ongeval en je letselschade.

7. Schakel een letselschadeadvocaat in na een verkeersongeval

Een letselschadeadvocaat kan je helpen om de schadevergoeding te krijgen waar je recht op hebt. In de meeste gevallen zijn de advocaatkosten kosteloos, omdat de verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke partij deze betaalt.

Meer informatie over letselschade na een verkeersongeval?

Wij zijn gespecialiseerd in het bijstaan van letselschadeslachtoffers. Neem vrijblijvend contact op met Maartje Klompers of een van de andere gespecialiseerde letselschadeadvocaten van ons kantoor. Terwijl jij je focust op jouw herstel, gaan wij voor je aan de slag.

Met deze tips kun je adequaat reageren op een verkeersongeval en de stappen ondernemen die nodig zijn voor het verhalen van je letselschade. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundige hulp bij jouw letselschadezaak. Veilig rijden!