Podcast

Bescherm je belangen met een geldig concurrentie- en relatiebeding

Leestijd 2 minuten

In de huidige krappe arbeidsmarkt wordt steeds vaker een beroep gedaan op een concurrentie- en relatiebeding om te voorkomen dat het personeel de overstap maakt naar een concurrent of relatie. Voor de werkgever niet altijd met succes. Wil je als werkgever sterk staan, wees dan dan zorgvuldig met het opstellen van een concurrentie- en relatiebeding.

Wanneer is een concurrentiebeding geldig, hoe kom je dat overeen en hoe zorg je ervoor dat het concurrentiebeding ook geldig blijft? Dat en meer bespreken Ariane Romijn en Stefan van der Horst met collega advocaat Janneke Jacobs in deze aflevering van de podcast serie Recht in bedrijf.

In deze podcast krijg je ook de nodige tips om je belangen zo goed mogelijk te beschermen. Ook wordt besproken hoe je als werkgever ervoor kan zorgen dat het concurrentiebeding dat je met je personeelsleden sluit, geldig is en blijft. Daarnaast wordt besproken hoe je als werkgever in een arbeidsovereenkomst een rechtsgeldig concurrentiebeding overeenkomt, aan welke eisen het moet voldoen en wat de risico’s zijn. Je wilt als werkgever toch ook je belangen zo goed mogelijk beschermen? Ook de belangen van de werknemer komen aan bod.

Deze aflevering is ook te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts.

Wil je na het beluisteren van deze aflevering meer weten of heb je suggesties over de podcast, mail dan naar podcast@mannaertsappels.nl.