Sabine van Loon

Sectie: Arbeidsrecht
Specialisatie: Individueel ontslagrecht & privacy

Sabine begeleidt u graag bij het zetten van de juiste stappen. Of u nu werkgever bent of werknemer. Ze adviseert u graag, ook in de basis. Denk dan aan goede model overeenkomsten, een huisreglement dat aansluit bij uw organisatie of een gedragscode. Een goede basis helpt. Zo ook een goed dossier. Ze geeft dan ook regelmatig workshops aan HR medewerkers en managers om aan de voorzijde de juridische basis te verbeteren.

Een goed juridisch advies is één, maar ook over de uitvoering daarvan en de communicatie denkt ze graag met u mee. Sabine houdt zich daarbij vooral bezig met: beëindiging van het dienstverband, (seksuele) intimidatie, privacy, wijziging van arbeidsvoorwaarden, houding & gedrag van medewerkers en ontslag op staande voet. Dit is echter slechts een greep uit haar werkzaamheden.

Sabine staat ook werknemers bij. Managers, salesmedewerkers, bestuurders, iedere kwestie is anders en kent een eigen achtergrond. Sabine staat u graag bij om voor u een goed resultaat te bereiken. Sabine gaat daarbij graag de onderhandeling aan, bijvoorbeeld over de voorwaarden van beëindiging van de arbeidsovereenkomst via een vaststellingsovereenkomst.

Sabine is betrokken bij haar cliënten en staat vele cliënten al jarenlang bij. Ze vindt het belangrijk om haar cliënten in heldere taal te adviseren. Ze helpt haar cliënten graag vooruit door deze de juiste tools aan te reiken. Daarnaast weet zij een reëel beeld te schetsen van de juridische risico’s. In eerste instantie zoekt ze samen met de cliënt naar een praktische oplossing. Een gang naar de rechter schroomt zij echter niet.

Rechtsgebiedenregister:

Sabine van Loon heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd: Arbeidsrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde hoofdrechtsgebied.


My Resume

Opleiding: Universiteit van Tilburg, Nederlands Recht, privaatrecht en strafrecht
Advocaat sinds: 2009
Werkt bij MannaertsAppels sinds: 01/09/2010
Volgde de cursussen: Specialisatieopleiding arbeidsrecht PALA
Lid van: Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland en Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda en ’s-Hertogenbosch