Ondernemende advocaten voor de ondernemer

Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR)

Ben je commissaris of bestuurder van een vereniging, stichting, coöperatie of onderlinge waarborgmaatschappij? Zorg er dan  voor dat je voor 1 juli a.s. je zaken omtrent de WBTR (Wet bestuur en toezicht rechtspersonen) op orde hebt.

Op 10 november 2020 heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR). Daarmee is de wet definitief aangenomen en zal deze per 1 juli 2021 inwerking treden. De wet brengt wijzigingen met zich mee voor de vereniging, de coöperatie, de onderlinge waarborgmaatschappij en de stichting.

De aanleiding voor de wet zijn wantoestanden waarbij bestuurders zich verrijkten ten koste van een vereniging of een stichting. Maar natuurlijk gaat het niet alleen daarom. De WBTR is ingesteld om bij alle rechtsvormen dezelfde principes van ‘goed bestuur’ te hanteren.

Annemieke Siebrand, advocaat arbeidsrecht, en Bart Prinsen, advocaat ondernemingsrecht, hebben een whitepaper geschreven waarin ze uitleggen wat er verandert en welke stappen je moet ondernemen. Vul hieronder je gegevens in en je hebt direct toegang tot het whitepaper.

Heb je na het lezen van deze whitepaper vragen dan wel behoefte aan maatwerkadvies, dan staan wij klaar om je te ondersteunen bij het maken van deze professionaliseringslag.

Tip: luister ook naar onze podcast over de WBTR. 

 

Download hier het whitepaper WBTR