Ondernemende advocaten voor de ondernemer

Due diligence

Aan de overname van een bedrijf zijn vaak grote consequenties en risico’s verbonden. Als u op het punt staat een bedrijf over te nemen, is een due diligence-onderzoek onmisbaar. Met een due diligence-onderzoek krijgt u namelijk een duidelijk overzicht van de structuur van het bedrijf dat u wilt kopen.

Juridische risico’s en aandachtspunten in kaart

Wij voeren het juridische deel van het due diligence-onderzoek voor u uit. Omdat wij veel overnames begeleiden, hebben we zicht op wat hierbij belangrijk is. Zo leggen we onder andere de bestaande arbeidsovereenkomsten, concurrentiebedingen, financieringsovereenkomsten, algemene voorwaarden, pensioenregelingen alsmede toezeggingen aan medewerkers en alle andere essentiële overeenkomsten onder de loep.

Bedrijfsrisico’s in kaart brengen

Daarnaast onderzoeken we of het nodig is om cruciale personen binnen het bedrijf te binden met bijvoorbeeld een stay-on bonus. Ook bekijken we de bestaande duurovereenkomsten en de inhoud daarvan. Op die manier krijgt u een duidelijk beeld van de huidige bedrijfsrisico’s en van wat er nog ligt uit het verleden.

Werkwijze bij due diligence-onderzoek

Met een due diligence-onderzoek brengen we voordat u een bedrijf koopt, alle risico’s en aandachtspunten helder in kaart. De resultaten koppelen we aan u terug. Waar nodig verrichten onze advocaten verder onderzoek en stellen we vragen aan de verkopende partij, om exact uit te zoeken waar u aan toe bent. Als het onderzoek is afgerond, brengen we een advies aan u uit over het al dan niet kopen van de onderneming. Hierbij houden we rekening met de risico’s die u bereid bent te lopen.