Ondernemende advocaten voor de ondernemer

Unieke samenwerking Tilburg Trappers en AVV

IJshockeyclub Tilburg Trappers heeft een maatoplossing gevonden voor de problemen die de nieuwe ketenregeling meebrengt. Door de gewijzigde arbeidswetgeving is het lastiger geworden om meerdere contracten voor bepaalde tijd achter elkaar te sluiten. Vooral (semi)professionele sportclubs ondervinden daar de gevolgen van. 

Als bestuurder juridische zaken bij Tilburg Trappers, heeft Mark van Kempen (sectievoorzitter Aansprakelijkheid, schade & verzekering) de samenwerking gezocht met sociale partner AVV (Alternatief Voor Vakbond) en is een unieke cao op maat tot stand gekomen.

Wat is er gewijzigd in de Wet?

De wijzigingen van de Wet Werk en Zekerheid hebben belangrijke consequenties voor de (semi)professionele topsport waaronder het ijshockey. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de aanpassing van de zogenaamde ‘ketenregeling’ in het kader van het verlengen van contracten voor bepaalde tijd.

De termijn waarbinnen tijdelijke contracten elkaar mogen opvolgen is verkort van 36 maanden naar 24 maanden en de periode tussen de contracten om opnieuw te mogen tellen voor de reeks is verlengd van 3 maanden naar 6 maanden. Tilburg Trappers contracteert haar spelers doorgaans van 1 september tot uiterlijk 30 april. Er zitten dus 4 maanden tussen twee elkaar opvolgende contracten. Het gevolg is, dat contractspelers mogelijk (en ongewild) op enig moment automatisch een contract voor onbepaalde tijd krijgen, met alle gevolgen van dien voor (de kwaliteit van) de spelersgroep. Bij meerdere sporten begint het besef door te dringen dat deze wetgeving onwerkbaar is. Tot op heden is alleen het profvoetbal ontheven van toepassing van de knellende ketenregeling. Door het afsluiten van deze maatwerk cao, kan Tilburg Trappers afwijken van deze wetgeving van de Wet Werk en Zekerheid en een aanstellingsbeleid hanteren passend bij de doelstelling van de club én de spelers.

Cao op maat voor professionele sportclubs

De cao tussen Tilburg Trappers en AVV zal op korte termijn door het bestuur en de spelers worden goedgekeurd en wordt met ingang van het nieuwe seizoen van kracht. De verwachting is dat meerdere (semi)professionele sportclubs interesse hebben om aan te sluiten bij deze cao. Er hebben zich al clubs gemeld.

Met de cao tussen Stichting Topijshockey Tilburg en de AVV loopt Tilburg Trappers (ook) voorop in een maatoplossing voor de ongewenste gevolgen van de nieuwe arbeidswetgeving.

Nader informatie
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Mark van Kempen.

Lees ook

Stijn Kerkhof letselschadeadvocaat MannaertsAppels Tilburg
Aansprakelijkheid van werkgevers voor burn-out
Stijn Kerkhof, 18-04-2018
Aansprakelijkheid, Arbeidsrecht, Letselschade
Mark van Kempen advocaat aansprakelijkheidsrecht Tilburg MannaertsAppels
Mark van Kempen advocaat Nefit-claim
Mark van Kempen, 05-02-2018
Aansprakelijkheid
Stijn Kerkhof letselschadeadvocaat MannaertsAppels Tilburg
Waar kan ik stormschade melden?
Stijn Kerkhof, 19-01-2018
Aansprakelijkheid, Letselschade
Mark van Kempen advocaat aansprakelijkheidsrecht Tilburg MannaertsAppels
Speelt Nefit met vuur…?
Mark van Kempen, 10-01-2018
Aansprakelijkheid, Letselschade, Ondernemingsrecht