Ondernemende advocaten voor de ondernemer

Geschillenoplossing en emotiemanagement

Zakelijk scheiden zonder emoties?

Iedereen zou raar opkijken als een echtscheiding zonder emoties verloopt. Vreemd genoeg is er in het ondernemingsrecht en in de ondernemingsrechtpraktijk weinig aandacht voor emoties en het managen ervan. En dat terwijl bij zakelijke conflicten de emoties vaak net zo hoog oplopen. Dat kan en moet anders.

Bart Prinsen en George Smits schrijven over dit onderwerp het boek ‘Geschillenoplossing en emotiemanagement in personenvennootschappen en persoonsgebonden bv’s en nv’s’, dat over enkele maanden uitkomt. Een uniek boek, omdat het een combinatie vormt van ondernemingsrechtelijke geschillenoplossing en emotiemanagement. Het sluit aan op de colleges ‘Onder­nemings­rechtelijke Geschil­lenoplossing’ die Bart en George samen geven aan de Tilburg University.

De komende vier weken verschijnt er wekelijks een whitepaper over dit onderwerp. De vier delen van de whitepaper ‘Geschillenoplossing en emotiemanagement’ staan hier voor je klaar:

Download de Whitepaper Geschillenoplossing en Emotiemanagement – Deel 1

Download de Whitepaper Geschillenoplossing en Emotiemanagement – Deel 2

Download de Whitepaper Geschillenoplossing en Emotiemanagement – Deel 3

Download de Whitepaper Geschillenoplossing en Emotiemanagement – Deel 4

Voor meer informatie over IzAAC en alternatieve geschillenoplossing in het ondernemingsrecht, neem contact op Bart Prinsen.