Ondernemende advocaten voor de ondernemer

Een deel van je salaris uit laten betalen in Bitcoin is niet langer toekomstmuziek.

Eric Adams, de pas verkozen burgemeester van New York, kondigde begin november van dit jaar aan dat hij zijn eerste drie maandlonen uitbetaald wil krijgen in de digitale munt Bitcoin.

Ook in Nederland is het niet langer vreemd om (een deel) van het salaris in Bitcoins te betalen. Zo beloont het cryptobedrijf BTC Direct het eigen personeel al sinds 2018 met Bitcoin en biedt het als dienst aan om dit ook te regelen voor andere ondernemers. En onder andere de franchiser met de meeste vestigingen van Domino’s Pizza betaalt al enige tijd haar medewerkers (voor een deel) met Bitcoins.

Juridisch kader

In het Burgerlijk Wetboek, artikel 7:617 staat duidelijk dat de vastgestelde vorm van loon niet anders mag zijn dan geld, loon in natura, woning (dienstwoning), diensten en dergelijke (bijvoorbeeld kinderopvang, reizen) en effecten en dergelijke.

Daarnaast is duidelijk vastgelegd dat werkgevers het volledige minimumloon moeten betalen aan werknemers. Werkgevers mogen dit minimumloon niet contant betalen, zij moeten dit via de bank doen. Wat een werknemer meer dan het minimumloon verdient, mag de werkgever wel contant betalen. Dit is vastgelegd in de Wet Aanpak Schijnconstructies.

In Nederland is er nog geen wet die de regelgeving rondom Bitcoins of andere cryptomunten als salaris vormgeeft. De Belastingdienst erkent Bitcoin dan ook nog niet als een wettig betaalmiddel. Cryptomunten vallen nu nog onder “loon in natura”.

Een werkgever kan dus wel – via de bank – een (minimum) brutosalaris betalen waarop loonheffing wordt ingehouden en het meerdere betalen in Bitcoins.

Voor wie interessant?

Voor lang niet alle bedrijven en werknemers zal het interessant zijn om een deel van het salaris te betalen en te ontvangen in Bitcoin. Maar voor een grote groep wel, zoals innovatieve, jonge bedrijven en dito werknemers.

Zo kan een bonussysteem waarbij een bonus in Bitcoin betaald wordt bijvoorbeeld heel interessant zijn voor een steeds grotere groep medewerkers. In de huidige markt, met een duidelijke personeelsschaarste, is het betalen van een deel van het salaris in Bitcoin wellicht een hele goede manier om jong en getalenteerd personeel binnen te halen (en te houden).

Wij houden de ontwikkelingen en de markt op dit gebied zorgvuldig in de gaten. Wil je meer weten over dit onderwerp, neem dan contact met mij op of met een van mijn collega’s van de sectie arbeidsrecht op.

Lees ook

MannaertsAppels breidt team uit met Germaine Paulusse in de rol van marketeer
Luc Oomen, 11-12-2020
Geen onderdeel van een categorie
Temperaturen van uw werknemers tijdens Covid-19: mag dit?
Sabine van Loon, 01-12-2020
Arbeidsrecht, Geen onderdeel van een categorie
Update: Wet Franchise aangenomen!
Sjoerd Tilman, 12-08-2020
Geen onderdeel van een categorie, Ondernemingsrecht
Impact van het coronavirus op de werkvloer
Annemieke Siebrand, 12-03-2020
Arbeidsrecht, Geen onderdeel van een categorie, IE/ICT/Privacy, Ondernemingsrecht