Ondernemende advocaten voor de ondernemer

Concurrentie- en relatiebeding

In de huidige krappe arbeidsmarkt wordt steeds vaker een beroep gedaan op een concurrentie- en relatiebeding om te voorkomen dat het personeel de overstap maakt naar een concurrent of relatie. Voor de werkgever niet altijd met succes. Wil je als werkgever sterk staan, ben dan in beginsel zorgvuldig met het opstellen van een concurrentie- en relatiebeding.

Wanneer is een concurrentiebeding geldig, hoe kom je dat overeen en hoe zorg je ervoor dat het concurrentiebeding ook geldig blijft? Dat en meer lees in je het whitepaper “Concurrentie- en relatiebeding” geschreven door Janneke Jacobs.

Janneke geeft je ook de nodige tips om je belangen zo goed mogelijk te beschermen en ervoor te zorgen dat het concurrentiebeding dat jij met je personeelsleden sluit, geldig is en blijft. Ze bespreekt hoe je in een arbeidsovereenkomst een rechtsgeldig concurrentiebeding overeenkomt en wat de risico’s zijn.

Je wil als werkgever toch ook je belangen zo goed mogelijk beschermen? Voorkom gedoe en laat Janneke je huidige arbeidsovereenkomsten nakijken op postcontractuele bepalingen en/of nieuwe postcontractuele bepalingen opmaken om te gebruiken in je arbeidsovereenkomsten (voor onbepaalde tijd).

Tip: luister ook de podcast over het concurrentie- en relatiebeding. 

 

Download hier het whitepaper Concurrentie- en relatiebeding